Δελτίο Τύπου – Θεατρικές Παραστάσεις 9 & 10-4-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 9 και 10 Απριλίου 2016 με τη συνδιοργάνωση του Ομίλου UNESCO Αμαρουσίου και του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης παρουσιάσθηκε από το θεατρικό εργαστήρι “ΘΕΣΠΙΣ” το έργο «Η πιλοτή των θαυμάτων», σε σκηνοθεσία Μαρίας Ζούλια, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Εικόνες μιας πόλης, που είναι τόσο οικείες στους περισσότερους από εμάς.
Μια καθημερινότητα, που είναι μέσα μας, δίπλα μας. Ζεστές ανθρώπινες φωνές αποζητούν τη συνύπαρξη και την επικοινωνία με όχημα μια πιλοτή. Η συνολική έκφραση μιας Αθηναϊκής συνοικίας. Ο παλμός της, ο ήχος της, η δυναμική μιας πόλης σε μικρογραφία. Όλα αυτά ζωντάνεψαν στο γεμάτο από κόσμο Δημοτικό θέατρο Πεύκης το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Απριλίου 2016.

Η κυρία Ιωάννα Παπανικολάου – Πουσπουρίκα Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Αμαρουσίου αναφερόμενη στο έργο και το συγγραφέα είπε μεταξύ άλλων: «Μέσα από τη σκιαγράφηση της καθημερινότητας διαφορετικών ανθρώπων, που δεν είναι απαραίτητα κοινή, μας αποκαλύπτονται σιγά-σιγά οι αρετές της συνύπαρξης αυτής.
Η αλληλοβοήθεια, η αμοιβαία εξάρτηση, η στήριξη του ενός στον άλλο είναι το φίλτρο μέσα από το οποίο ο συγγραφέας διυλίζει το κρυφό όνειρο του καθενός μας.
Οι οικονομικές, κοινωνικές ή μορφωτικές διαφοροποιήσεις δεν είναι εμπόδια, αλλά απλές συνθήκες σε μία πιλοτή, που μοιάζει τόσο πολύ με την ίδια μας τη γη σε μικρογραφία».

null

Η κ. Ιωάννα Παπανικολάου – Πουσπουρίκα
Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Αμαρουσίου

null

Η κυρία Ζαχαρή Σμέρου Ζωγράφος και η κυρία Ιωάννα Παπανικολάου – Πουσπουρίκα Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Αμαρουσίου

Η κυρία Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στη δήλωσή της αναφέρει σχετικά με τη συνεργασία της με τον Όμιλο UNESCO Αμαρουσίου: «Ως Διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης η δημιουργική πολιτιστική συνεργασία του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με τον ιστορικό Όμιλο UNESCO Αμαρουσίου ολοκληρώθηκε για την τρέχουσα περίοδο των πολιτιστικών δρωμένων με την εν λόγω παράσταση».

Η κυρία Ζαχαρή Σμέρου Ζωγράφος, η κυρία Ιωάννα Παπανικολάου – Πουσπουρίκα
Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Αμαρουσίου
και ο κύριος Παναγιώτης Καρακούλης συγγραφέας και ιατρός

Παρόντες ήταν ο κύριος Μπουλούκος Διονύσιος, π. Βουλευτής και Δικηγόρος,
η κυρία Σμέρου Ζαχαρή, ζωγράφος, που επιμελήθηκε το σχεδιασμό της αφίσας,
της πρόσκλησης και του προγράμματος, ο κύριος Καρακούλης Παναγιώτης, συγγραφέας του έργου και Ιατρός και πολλοί εκλεκτοί δημότες των Δήμων Πεύκης – Αμαρουσίου – Μεταμόρφωσης, όμορων Δήμων, καθώς και άλλων Δήμων της Αττικής, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
της UNESCO Αμαρουσίου και μέλη του Ομίλου.

Τις ευχές τους μας έστειλε ο κύριος Γιώργος Καμίνης Δήμαρχος Αθηναίων.

Σημαντική ήταν η βοήθεια της κ. Βασιλείας Αθανασιάδου, υπεύθυνης των εκδηλώσεων του Ομίλου UNESCO Αμαρουσίου. Στην άρτια οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης, καθώς και στη διανομή του έντυπου υλικού του Ομίλου σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι εθελοντές μας, που εργάστηκαν, όπως πάντα, εντατικά και μεθοδικά. Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Κοσσένα Γιώργο από την εταιρία διανομής διαφημιστικού υλικού και διαφημιστικών υπηρεσιών FAST G.A.για την ευγενική χορηγία του.

Η κυρία Βασιλεία Αθανασιάδου υπεύθυνη των εκδηλώσεων
του Ομίλου UNESCO Αμαρουσίου

Η προσφορά του Ομίλου θα συνεχισθεί μέσα στο τρέχον έτος και με άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και επιστημονικού περιεχομένου.