Πρόσκληση σε θεατρική παράσταση 9 & 10 Απριλίου 2016

Ο Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός (ΠΕ.Α.Π.) Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σας προσκαλούν στις θεατρικές παραστάσεις του έργου «Η πιλοτή των θαυμάτων» του Παναγιώτη Καρακούλη, που θα παρουσιάσει το Θεατρικό Εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ», σε σκηνοθεσία Μαρίας Ζούλια, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου, Πεύκη.

Πρόσκληση

Σχεδόν ένα βήμα δίπλα στο δικό μας, ακολουθεί το βήμα του διπλανού μας. Πότε ψιθυριστά, πότε στη διαπασών, ο ήχος των σπιτιών μας ανακατεύεται με τις ζωές των άλλων. Όχι αδιάκριτα και επί τούτου, αλλά, γιατί, είναι αναπόφευκτο. Η γειτνίαση είναι η αδιάκοπη γεύση της συνύπαρξης σε μία πόλη, όπου η μοναξιά θα αναγκαστεί να υποχωρήσει, έστω και προσωρινά. Οι λέξεις μας θα γίνουν ένα και η επαφή μας θα ξεκινήσει. Μία επαφή που θα αγκαλιάσει τις ζωές διαφορετικών ανθρώπων με σημείο αναφοράς έναν αστικό τόπο: την πολυκατοικία και την πιλοτή της.
“Η πιλοτή των θαυμάτων” του Παναγιώτη Καρακούλη μας μιλά για αυτές ακριβώς τις συνομιλίες, που οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν καθημερινά στην πόλη μας. Η Αθήνα, γίνεται το κέντρο αναφοράς των ονείρων κάθε φύλου, ηλικίας, ή εθνικότητας.
Ο συγγραφέας φωτογραφίζει πότε από μακριά, πότε από κοντά, το άτομο και τον τόπο διαμονής του. Η κατά στιγμές μακροσκοπική/μικροσκοπική του ματιά λειτουργεί ως μία κοινωνιολογική ακτινογραφία της εποχής μας και το κάδρο της πιλοτής της πολυκατοικίας είναι ταυτόχρονα σημείο εκκίνησης και σημείο κατάληξης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Αμαρουσίου
Ιωάννα Παπανικολάου-Πουσπουρίκα