Επανάληψη σεμιναρίου «Τι είναι το Coaching και πως μπορώ να γίνω ο Coach του εαυτού μου»

Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου Σεμινάριο Coaching

Λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης συμμετοχής και της επιτυχίας του σεμιναρίου «Τι είναι το Coaching και πως μπορώ να γίνω ο Coach του εαυτού μου», που πραγματοποιήθηκε στις 12/02/2016, ο Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου θα επαναλάβει το συγκεκριμένο σεμινάριο την Παρασκευή 18/03/2016. Το σεμινάριο, διάρκειας δύο ωρών, θα διεξαχθεί στις 17:45, στα γραφεία του Ομίλου μας Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 1ος όροφος.

Μέσα στη σύγχρονη πραγματικότητα, την οποία όλοι βιώνουμε καθημερινά, όπου οι ρυθμοί και οι απαιτήσεις της όλο και αυξάνονται, η τέχνη του Coaching αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο σ’ ένα σπουδαίο εργαλείο, που μας αφορά όλους.

Το Coaching είναι μια μεθοδολογία, ένας τρόπος σκέψης και αναφέρεται στη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ δύο ανθρώπων, του coach και του πελάτη-coachee (όπου πελάτης μπορεί να είναι ένα άτομο ή μια ομάδα). Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια διαδικασία προσωπικής ενδυνάμωσης, στοχοθεσίας και τελικά αλλαγής. Το Coaching έχει επηρεαστεί από διάφορες επιστήμες υποστήριξης του ανθρώπου, όπως την Ψυχολογία, την Συμβουλευτική ή την Ψυχοθεραπεία αλλά και από γενικότερες θεωρήσεις για την ζωή και τον τρόπο σκέψης και δράσης του ανθρώπου, όπως αυτή της Μαιευτικής μεθόδου του φιλοσόφου Σωκράτη. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με καμία από αυτές τις προσεγγίσεις, καθώς, επίσης, όντας αποστασιοποιημένο από την ψυχοπαθολογία, απευθύνεται αποκλειστικά σε ψυχικά υγιή άτομα.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να κάνει μια εισαγωγή στην τέχνη του Coaching, να περιγράψει τα βασικά δομικά στοιχεία του, καθώς, επίσης και να προτείνει κάποιους πρακτικούς τρόπους, τους οποίους μπορούμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας, μετατρέποντάς μας για λίγο σε coaches του εαυτού μας.

Γιατί το Coaching συμβαίνει όταν παίρνεις στα χέρια σου τα πινέλα και τα χρώματα, ζωγραφίζεις τον παράδεισο και απλά μπαίνεις μέσα!

Κατόπιν κλήρωσης θα προσφερθούν σε δύο (2) συμμετέχοντες, που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν πως λειτουργεί το coaching μέσα από τον κόσμο των συνεδριών, από πέντε (5) συνεδρίες coaching στον καθένα.

Ομιλήτρια:
Σιδέρη Βικτωρία
Πιστοποιημένη Personal & Executive Coach (Athens Coaching Institute),
ΜΑ Ψυχολογία της Εργασίας (University of East London)                                     

Το σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση.

Λόγω περιορισμένων θέσεων επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας μέχρι την Τετάρτη 16/03/2016, είτε στο e-mail: info@unesco.gr είτε στα τηλέφωνα: 210-6147002 & 212-1000-250.

Η Πρόεδρος,
Ιωάννα Παπανικολάου – Πουσπουρίκα